Geçtiğimiz hafta Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kalan bir mahkumu kontrole getirildiği hastaneden kaçırmaya çalışan ve daha sonra yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.
Geçtiğimiz hafta Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit SEKA Devlet Hastanesi’ne kontrol amacıyla getirilen ve organize suç örgütü lideri olmaktan dolayı Kandıra F Tipi Cezaevi’nde mahkum olarak kaldığı öğrenilen Arif Ötleş, hastaneye 2 lüks araç ve bir motosiklet ile gelen 7 kişi tarafından kaçırılmaya çalışılmıştı. Polis ve jandarma ile çatışmaya giren Arif Ötleş, olayın olduğu gün akşam saatlerinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde uygulama yapan trafik polisleri tarafından yakalanarak tekrar gözaltına alınmıştı.
Organize suç örgütü lideri olduğu öğrenilen Arif Ötleş, yakalanmasının ardından dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tekrar cezaevine gönderildi. Arif Ötleş’in kaçmasına yardımcı olan ve polis ekipleri tarafından yakalanan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Şahısların savcılıktaki sorgusu devam ediyor.