İstanbul’un 39 ilçesinde helikopter destekli 5 bin polisin katılımıyla yapılan ‘Yeditepe Huzur Uygulaması’nda, 15 kilo 422 gram uyuşturucu madde, 63 şişe kaçak içki ve 14 adet tabanca ele geçirildi. Hava destekli operasyon, polis helikopteri kamerasına da saniye saniye yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yönettiği "Yeditepe Huzur Uygulaması" 39 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. 5 bin personelin katılımıyla 122 noktada yapılan operasyon, havadan ve denizden de desteklendi. Uygulama kapsamında trafik kontrolleri ve iş yeri denetlemeleri yapıldı. Huzur uygulamasında 24 bin 915 şahsın GBT sorgusu yapıldığı ve 80 aranan şahsın yakalandığı açıklandı. Ayrıca, 6 bin 243 araç sorgusu yapıldı ve 107 araç trafikten men edildi. Denetlenen 393 adet iş yerinden 38 tanesine işlem uygulandı ve 196 bin 363 TL toplam trafik para cezası kesildi.
Uygulama kapsamında yapılan aramalarda ise, 15 kilo 422 gram uyuşturucu madde, 270 paket kaçak sigara, 63 şişe kaçak içki, 14 adet tabanca ve 42 şahıs suç ve suç unsuru ile birlikte yakalandı.
O anlar havadan görüntülendi
Havadan helikopter destekli ve denizden de deniz botlarıyla desteklenerek yapılan operasyon havadan görüntülendi. Polis helikopterinin kamerasına yansıyan görüntülere deniz polisinin tekneler üzerinde yaptığı arama çalışmaları yansıdı. Ayrıca karadan da yürütülen operasyonda araçların durdurularak aranması ve kontrollerinin yapılması da helikopter kamerasına yansıdı.
Operasyon sırasında ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.