Giresun’da düşen askeri helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi ve kızının hayatını kaybetmesi memleketi Tokat’ın Zile ilçesinde derin üzüntü ile karşılandı.
Giresun’un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun’a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2’si asker, 5’i askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Düşen helikopterden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak kurtulurken, eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru (4) hayatını kaybetti.
Acı haber Tokat’ın Zile ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Nuran Doğru’nun annesi Fahriye Mazman büyük üzüntü yaşadı. Kazadan yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun Yunus Emre Mahallesi’ndeki baba ocağı önünde ise yakınları haber alabilmek için uzun süre bekledi. Tuğgeneral Doğru’nun annesi Hatun Doğru’nun evinin önüne gelerek yakınlarına bilgi veren Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Giresun’da elim kazada Zileli Jandarma Bölge Komutanı’nın yaralı olduğunun haberini aldıklarını ifade ederek, “Diğer yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
4 çocuklu aileden ise geriye geçen yıl Gümüşhane’de şehit yakınları için düzenlenen kahvaltıda Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun kazada hayatını kaybeden eşi Nuran ve en küçük kızı Berrin’in çekilen fotoğrafları kaldı.