Bolu’nun Gölyüzü Mahallesi’nde, silahlı hırsızların girdiği evin sahibi Pempe Akbağ, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Akbağ, “Evin kapısını açtıktan sonra hırsızlarla burun buruna geldim. ’Sesini çıkarma kenarda dur’ dediler, çok korktum” dedi.
Bolu’da sabah saatlerinde Gürcistan uyruklu silahlı iki kişi, Gölyüzü Mahallesi Ali Haydar Sokak’ta bulunan bir apartmanın 3. katında tek başına yaşayan Pembe Akbağ’a ait eve girerek, evde bulunan 500 TL ile kuru sıkı silahı aldılar. Hırsızlar evden çıkmak üzereyken, Pembe Akbağ market alışverişi sonrasında evine geldi. Kapıyı açar açmaz iki hırsızla burun buruna gelen Pembe Akbağ, korku dolu gözlerle şahıslara bakarken, hırsızlar, “Sesini çıkarma kenarda dur” diyerek evden çıktılar. Çaresiz kadın, hırsızlar evden çıktıktan sonra balkona çıkarak, “Bu kaçanlar hırsız yakalayın” diye bağırmaya başladı.
Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre kala vuruldu
Vatandaşların polis ekiplerine haber vermesiyle olay yerinde kaçmak üzere olan iki hırsızdan biri yakalandı. Elinde tabanca olan diğer hırsız hızla kaçmaya başladı. Atatürk Orman Parkı bölgesinde kıstırılan Zaza Korınteli, tekrar kaçmayı başardı. Şahıs Sağlık Mahallesi’nde bulunan Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre terör şüphelisi olabileceği ihtimali üzerine sol bacağından vurularak yakalandı.
“’Apartmanda uyuyanlar var sessizce çıkın’ dedim”
Yaşadığı korku dolu anları anlatan 54 yaşındaki Pempe Akbağ, “Sabah evden alışveriş için çıktım. Sonra evime geldiğimde kapıyı açtım ve hırsızlarla burun buruna geldim. Bana ‘sesini çıkarma kenarda dur’ dediler. Ben de ‘apartmanda uyuyanlar var sessizce çıkın’ dedim. 500 TL paramı ve oğlumun kuru sıkı tabancasını alarak kaçtılar. Onlar gidince balkona çıkarak ‘bu gidenler hırsız’ diye bağırdım” dedi.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler evde detaylı inceleme yaptılar. Gürcistan vatandaşı Zaza Korınteli tedavisinin ardından ifadesi için Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.