Antalya’nın Manavgat ilçesinde, mobilya ve beyaz eşya deposu önünden elektrik süpürgesi çalan şahıs, saatler sonra mağazanın önünden geçerken çalışanlar tarafından yakalandı.
Olay, bu sabah saat 09.40 sıralarında Aşağı Pazarcı Mahallesi 1086 sokakta Hakan Mobilya Beyaz Eşya Mağazasının deposunun önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mağaza çalışanları, sevkiyat için depo önüne çıkartılan beyaz eşyalar arasında bir elektrik süpürgesinin olmadığını fark etti. Güvenlik kameralarını inceleyen görevliler, elektrik süpürgesini bir şahsın götürdüğü tespit edildi. Mağaza yetkilileri durumu polise bildirirken, hırsızlık yaptığı belirlenen zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.
Hırsızlık olayından 3 saat sonra mağaza önünden geçen zanlıyı kıyafetinden tanıyan mağaza çalışanları şahsı yakaladı. Mağaza yetkililerinin durumu polise haber vermesi üzerine gelen ekipler, zanlıyı gözaltına aldı. İsminin Gökhan G. olduğu belirlenen zanlı, piyasa değeri yaklaşık 500 TL olan elektrik süpürgesini paraya ihtiyacı olduğu için aldığını ve bir spotçuya 50 TL karşılığında sattığını itiraf etti. Polis ekipleri, zanlıyı Cumhuriyet Karakoluna götürdü.
Hakan Mobilya Beyaz Eşya Mağazası sahibi Fatih Gayretli, sabah sevkiyat için bekleyen elektrik süpürgesinin yerinde olmadığının fark edilmesi üzerine güvenlik kamerasında bir kişinin elektrik süpürgesini çaldığını tespit ettiklerini söyledi. Durumu polise de haber verdiklerini anlatan Gayretli, "Bu şahıs saatler sonra mağazamızın önünden geçerken çalışanlarımız tarafından fark ediliyor. Hemen yakalayıp polise haber verdik" diye konuştu. Gayretli, 2 ay önce de aynı depo önünde yine bir elektrik süpürgesinin daha çalındığını dile getirdi.