Eskişehir’de, ‘perde satmak’ bahanesiyle adreslere gidip hırsızlık yapan ve yakalanıp adliyeye sevk edilen 3 şahsın 2’si tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kırmızıtoprak ve Sümer mahallesinde kapı kilit kırma yöntemiyle gerçekleşen hırsızlık olayları sonrası çalışma başlattı. Çalışmalar sonrası olayı gerçekleştiren 1’i Azerbaycan uyruklu, 2’si kadın ve 1’i erkek olmak üzere toplam 3 kişi tespit edildi. Bunun üzerine başlatılan operasyon sonucu, Azerbaycan uyruklu S.A. (26) ile F.Ö. (41) ve F.E. (38) isimli şahıslar Konya’da yakalanılarak Eskişehir’e getirildi. Şahısların kullandıkları araçta yapılan aramalarda ise 2 adet büyük boy tornavida ele geçirildi.
Tekstil işi ile uğraştıklarını söyleyen hırsızların, yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sonucu F.Ö. isimli kadın şahsın 11 adet, F.E. isimli erkek şahsın ise 3 adet suç kaydının olduğu anlaşıldı. “Evden Hırsızlık” suçu kapsamında adliyeye sevk edilen şahıslardan F.Ö. ve F.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.