Edirne’nin Keşan ilçesinde kimliği belirsiz kişiler, aralarında husumet bulunduğu öğrenilen şahsın bulunduğu otomobile sokak ortasında kurşun yağdırdı. İki kişinin yaralandığı olayda, evlerin bahçelerine çok sayıda mermi kovanı düşerken, vatandaş ise panik yaşadı.
Olay, Keşan Devlet Hastanesi önünde Cumhuriyet Mahallesi Çapraz Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişilerin bulunduğu 2 araç, takip ettikleri 40 yaşındaki L.O. yönetimindeki 34 FBY 70 plakalı aracı Cumhuriyet Mahallesi Çapraz Sokak’ta sıkıştırdı.
Üzerlerinde çelik yelekler olduğu iddia edildi
Araçlardan inen ve üzerlerinde çelik yelek olduğu öne sürülen kimliği belirsiz kişilerce, 34 FBY 70 plakalı araca otomatik silah ve tabancalarla ateş açıldı. Araçta yolcu olarak bulunan ve hafif şekilde yaralanan 38 yaşındaki A.I. kendisini dışarı atarken, sürücü L.O. aracıyla Hastane Caddesine çıkarak çarşı merkezi yönüne kaçtı.
2 kişi yaralandı
Saldırganların bulunduğu diğer 2 araç da Küme Sokak üzerinden kaçarak, izlerini kaybettirdi. Saldırıda hafif şekilde yaralanan L.O. ise bir süre sonra yaya olarak olay yerine döndü. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. L.O. ve A.I., polis tarafından 50 metre uzaklıktaki Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. L.O.’nun sol şakağını, A.I.’nın ise kolunu ve ayağını mermi sıyırdığı, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Polis, evlerin bahçesinden mermi kovanı topladı
Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş mermi kovanı bulundu. Çevrede bulunan evlerin bahçesine kadar sıçrayan mermi kovanları, polis ekiplerince toplanırken, çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı. Emniyet binası önüne çekilen 34 FBY 70 plakalı araçta da kurşun izleri olduğu kaydedildi. Saldırının alacak verecek meselesi nedeniyle yaşandığı öne sürüldü.
Polis, kaçan 2 araç ve içerisinde bulunan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Soruşturma sürüyor.