Şişli’de su satıcısının ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Hasan Kaya’nın Kağıthane D-100 Karayolu üzerinde zabıta ile yaşadığı kovalamaca sonucu metrobüs yoluna girerek hayatını kaybettiği iddiası gerçek dışıdır” ifadelerine yer verdi. Açıklamada, kaza anına ilişkin metrobüs görüntüleri de paylaşıldı.
Zabıtalardan kaçarken metrobüsün altında kalarak can verdiği iddia edilen su satıcısı Hasan Kaya ile ilgili açıklama yapan İBB, kaza anına ilişkin görüntüleri de paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“8 Nisan 2016 Cuma günü akşam saatlerinde seyyar satıcı Hasan Kaya’nın Kağıthane D-100 Karayolu üzerinde zabıta ile yaşadığı kovalamaca sonucu metrobüs yoluna girerek hayatını kaybettiği iddiası gerçek dışıdır. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere kazada hayatını kaybeden Hasan Kaya ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları arasında herhangi bir kovalamaca yaşanmamıştır” ifadelerine yer verildi.
İBB’den paylaşılan görüntülerde; bir metrobüsün durağa doğru yanaştığı ve yanaştıktan hemen sonra araç altında kalan Kaya’nın cansız bedeni görülüyor.