Sakarya’nın Erenler ilçesinde, iftar saatinde bir iş yerinde meydana gelen yangında, içeride uyuyakalan ve dumandan zehirlenen işçi, el ve bacağında meydana gelen yanıklar nedeniyle yaralandı. İtfaiye tarafından yanan iş yerinden çıkarılan işçi, kendi derdini unutup iş yerinin yanmasına ağladı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Erenler Güney Mobilyacılar Sanayi Sitesi içerisinde bobinaj atölyesi olarak kullanılan ve mesainin bitmesi nedeniyle kapalı olan Kasım A.’ya ait iş yerinin elektrik kontağı bilinmeyen bir nedenle alev aldı. İftar saati olması nedeniyle iş yerlerini kapatma hazırlığındaki esnaflar yangını fark ederek yangın söndürücülerle müdahale ettiler. Alevlerin büyüyerek iş yerine yayılmasını engellemeye çalışan esnaf, hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı. Bir esnafın, iş yerinde çalışan bir işçinin bisikletinin iş yeri önünde olmasından şüphelenerek içeride biri kalmış olabileceği yönünde itfaiye ekiplerini uyarması üzerine, itfaiye ekipleri içeride kalan biri olup olmadığını kontrol etmek için üst kata çıktı. Burada uyuyakalan Umut D. (18) adlı işçiyle karşılaşan itfaiye ekipleri, eli ve bacağı hafif şekilde yanan ve dumandan zehirlenen talihsiz işçiyi hemen iş yeri dışına çıkararak ambulansa haber verdi. Yaralı gence, ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı. El ve ayağında yanıklar oluşan Umut D., “İçeride uyuyakalmışım. Uyandığımda her yeri dumanlar kaplamıştı. Çıkamadım” dedi. Kendi derdini unutup, iş yerinin yanmasına üzülen Umut D., çalıştığı iş yeri yandığı için zaman zaman gözyaşı döktü. İtfaiye ekipleri ve sanayi esnafının teselli etmeye çalıştığı genç işçi, ikna olmayarak yaralı haliyle, yanan iş yerini görmek istedi. İtfaiye görevlisinin koluna girerek iş yerini gösterdiği işçi, olayı duyarak gelen patronuna da gözyaşları içinde, iş yeri yandığı için çok üzgün olduğunu söyledi. Yangın sonrası iş yeri kullanılamaz hale gelirken, iş yeri sahibinin teselli ettiği Umut D., ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan, ambulansın çıkışı sırasında olay yerine gelen Umut D.’nin annesi ambulansın önünü keserek yaralı oğlunu görmek istedi. Oğlunu gördükten sonra fenalaşan anne, iş yeri sahibini “Patron dediğin, çıraktan bir saat sonra gelir ama çıraktan sonra iş yerinden ayrılır” diyerek azarladı. Çevredekiler tarafından sakinleştirilen kadın, olay yerinden uzaklaştırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.