FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan karar ve Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca eş zamanlı olarak Turgutlu ve Selendi’de 9 ayrı noktada operasyon yapıldı.
Bayrak operasyonunun 2. etabında, aralarında doktor, röntgen teknikeri, hemşire, laborantların bulunduğu, meslekten ihraç edilen F.Ü., F.Y., F.K., G.Ç., M.Ö., G.C., E.B., K.U. ve M.A. isimli 9 sağlık personeli gözaltına alındı.
9 ayrı noktada eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 1 adet Fetullah Gülen CD’si ile dijital materyaller ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 9 kadın personel emniyette gözaltına alındı.
Bursa Sulh Ceza Hakimliği’nce FETÖ firarisi olarak aranan öğretmen A.D. ise, Manisa KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde Turgutlu TEM ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan öğretmenin üzerinde 1 adet Fetullah Gülen’e ait kitap, 1 adet Sızıntı dergisi, 1 adet Bank Asya kartı ve dijital materyaller ele geçirildi.
14 FETÖ şüphelisinin Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunduğu ve İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in talimatları doğrultusunda çalışmaların azim ve kararlılıkla devam edeceği açıklandı.