İzmir’deki askeri askeri casusluk kumpas soruşturması kapsamında iki denizci amiral ve dört subay ifadeye çağrıldı.
İzmir’deki askeri casusluk kumpas soruşturması kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z., İzmir Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılan subaylardan sadece biri emniyete gelirken, diğerleri ise rapor aldı.
Öte yandan, İzmir emniyeti, askeri casusluk kumpas soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddia eden şüpheliler için titiz bir çalışma uyguladı. Bir önceki askeri casusluk operasyonunda subayların evden alınıp Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın yıpratılmaya çalışıldığının farkına varan ekipler, soruşturmayı gizlice yürüterek orduya zarar vermemeye çalıştı.
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmişti. Sanıkların beraat etmesinin ardından yeniden soruşturma başlatılmış ve beraat eden zanlılara kumpas kurulduğu iddiasıyla çeşitli operasyonlar düzenlenmişti. Aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduğu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduğu bu dava henüz sonuçlanmadı.