Erzurum’da iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan kavganın büyümesi üzerine, taraflardan birinin bulunduğu ticari taksiye kurşun yağdırıldı. Olayda taksici hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, 6 Ağustos günü iki grup arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Birbirlerini darp ettikten sonra bölgeden ayrılan iki grup, akşam saatlerinde Narmanlı Mahallesi Lalapaşa Hamamı önünde tekrar karşılaştı. Taraflardan birinin içerisinde bulunduğu 25 T 0770 plakalı ticari taksi, kurşun yağmuruna tutuldu. 5 el açılan ateşte kurşun isabet eden 43 yaşındaki taksici Ömür B. olay yerinde hayatını kaybederken, takside bulunan İbrahim A. (25) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ve Olay Yeri inceleme ekipleri bölgedeki boş kovanlar ve izler üzerinde incelemede bulunuldu. Polis, 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi de ağır yaraladıktan sonra kaçan katil zanlılarının yakalanması çalışma başlattı.
Suçu üstlendi sonra itiraf etti
Cinayet büro ekiplerince titizlikle takip edilen cinayetin faillerine ve olayın detaylarına ulaşıldı. Ağır yaralı olan İbrahim A. ile olayın sabahında kavga ettiği belirlenen Recep A., kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Recep A.’nın üzerinden suç aleti tabanca ve tabancaya ait 6 adet 9 mm çaplı kovan fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgusunda cinayeti kendisinin işlediği şeklinde ifade veren Recep A., İbrahim A. ile gündüz kavga ettiklerini söyledi.
Saldırı esnasında takside olan Çetin B. ile Cemal Ç. ise, taksinin içinde oldukları sırada kendilerine ateş eden kişinin Devlet S. olduğunu söylemesi üzerine soruşturmanın seyri değişti. Tekrar sorguya alınan zanlı Recep A. ise ikinci sorgusunda gerçeği itiraf etti. Cinayeti Devlet S’nin işlediğini söyleyen Recep A., "Devlet S’nin abisi Alay S. bana, ’Bu olay senin yüzünden çıktı. Sen gidip adamdan dayak yediğin için olay bu noktaya geldi. Devlet S. yakında düğün yapacak. O yüzden olayı sen üstleneceksin’ deyince ben istemememe rağmen bunu kabul ettim" dedi. Bunun üzerine Devlet S. ile abisi Alay S. de gözaltına alındı.
İki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi
Alay S’nin çiftliğinde çobanlık yapan Y.N.’nin ifadesine başvuran cinayet büro ekipleri, olayı netleştirdi. Y.N., ifadesinde; olay günü Erzurum iline geldiğini, saat 15.00 sıralarında birlikte çalıştığı Recep A.’yı telefonla aradığını, bir müddet sonra Recep’in geldiğini ve yüzünde kan olduğunu, kendisine kimin yaptığını sorduklarını, Recep’in de Kümbet çocuklarının darp ettiğini söylediğini belirtti. Birlikte köye gittiklerini söyleyen Y.N. aynı gün birlikte Erzurum’a saat 20.00 sıralarında döndüklerini, Devlet S. ve Recep A. ile birlikte Recep’i döven şahısları bulmak için 3 kümbetlere gittiklerini, şahısları göremediklerini, şahısların bekar olarak kaldıkları eve gittiklerini, bu şahıslar ile arbede yaşandığını, arbede sonrası şahısların olay yerinden kaçtığını, kendilerinin de Devlet S. ve Recep A. ile birlikte Lalapaşa hamamına doğru yürüdüklerini, Recep A.’nın kahvehaneye girdiğini, Devlet S.’nin hamamın önünde olduğunu, bu sırada bir ticari taksinin hamama doğru seyir ettiğini, ticari taksinin camlarından silah çıkarıldığı anda Devlet S.’nin elinde bulunan tabanca ile ticari taksiye 4 ya da 5 el ateş ettiğini, ticari taksinin durmadan devam ettiğini, tekrar birlikte hamama girdiklerini, bu sırada Devlet S.’nin ağabeyi Alay S.’nin geldiğini, Alay S.’nin kendilerine hitaben dönerek Recep’e ‘bu olay senin yüzünden meydana geldi, bu suçu üstleneceksin. Devlet S.’nin cezaları var, yeni evlenecek, suçu üstlenmen gerek’ dediğini, Recep’in daha sonradan kabul ettiğini, bu esnada Alay S.’nin kendisine hitaben de ‘sizde bu şekilde ifade vereceksiniz’ dediğini ifade etti.
Devlet S., ile Alay S. suçlamaları kabul etmezken, şüphelilerden Recep A. ve Devlet S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alay S. ise, denetimli serbest bırakıldı.