Samsun’da 1’i üniversite öğrencisi, diğeri asker 2 kişiye çarparak ölümüne yol açan ve daha önce verilen 10 yıl hapis cezasını Yargıtay’ın çok bulması üzerine yeniden yargılanan sürücü bu kez 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.
Kaza, Samsun’un Atakum ilçesi Atatenk mevkisi Atatürk Bulvarı Televizyon İstasyonu Kavşağı’nda 5 Kasım 2015 tarihinde meydana gelmiş, alkollü sürücüsü Murathan C. idaresindeki 55 SJ 316 plakalı otomobil, yoldan çıkarak kaldırımdaki asker Onur Çakmak (22) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan arkadaşı Nurullah Akkuş’a (21) çarparak ölümlerine neden olmuştu. Kazada otomobilde bulunan Murathan C. ve Uğur K. de yaralanırken, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan Murathan C. hakkında “bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak ve kendisiyle birlikte 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmak” suçundan dava açılmış, 18 Şubat 2016 tarihinde Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yargıtay, Murathan C.’ye verilen 10 yıl hapis cezasını çok buldu ve yeniden yargılanmasını talep etti. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada, İnebolu Cezaevinden SEGBİS ile görüntülü olarak katılan Murathan C., kazadan sonra geceleri kafasını yastığa rahat koyamadığını ve vicdanının sızladığını söyledi. Murathan C., 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.