Ordu’nun Ünye ilçe sahilindeki takı satışı yapılan bir işletmeden bileklik ve yüzük çalan hırsızlar, pişman olunca çaldıklarını mektupla iade etti.
13 yıldır Ünye Yüzüncü Yıl mevkisinde takı tasarım işletmesiyle ilgilenen Naile Ocakdan’ın başına ilginç bir hırsızlık olayı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece vakti içkili vaziyette takıcı büfesinin arka kısmınızı kıran hırsızlar, 3 boru bileklik ve bir miktar yüzük çaldı. Saat 11.00 sıralarında işletmeyi açan personel, takı eşyalarını dizerken bazı takı ve yüzüklerin eksik olduğunu ve işletmenin arka kısmında tahtanın söküldüğünü fark etti. Personel zaman geçirmeden durumu işletme sahibi Naile Ocakdan ile paylaştı. Ancak kısa süre sonra küçük yaşlarda bir çocuğun elinde poşetle işletmeye gelmesi ve “Bunu sokakta buldum” demesiyle yaşanılan hırsızlık olayı çözümlendi.
Hırsızlığı yapan kişiler yaptıklarından pişman olunca, sabah saatlerinde küçük bir çocuk aracılığıyla çaldıklarını iade ederek birde mektup bıraktı. Mektupta yer alan ifadelere göre lise son sınıf öğrencisi olduklarını söyleyen hırsız ya da hırsızlar, alkolün etkisi ile hırsızlık yaptıklarını, sabah olduğunda ise yaptıklarından pişman olduklarını ve kendilerine zaman verilirse zararı telafi edeceklerini belirttiler.
“3 BORU BİLEKLİK ÇALDIK. Lütfen bizi affedin”
Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle merhaba. Lafıma pişmanlığımla başlamak istiyorum. Ben hatta biz biraz alkol kullandık ve kendimizden geçtik. Sarhoş halimizle sizin dükkanınızın arka kapısını kırıp 3 boru bileklik çaldık. Gerçekten çok özür diliyoruz. Sarhoş halimizle kendimizi kontrol edemedik. Tüm her şeyi yarın sabah fark ettik ve bunu size yüz yüze söyleyemeyecek kadar utanıyoruz. Size bileklik ve pişmanlığımızı getirdik ama ne yazık ki 10 tane falan kayıp oldu, sanırım düşürdüm. Lütfen bizi affedin. Böyle şeyler yapacak biri değilim. Tüm zararınızı üstleniyoruz. Sadece zaman istiyoruz, paranızı getireceğiz ve lütfen şikayetçi olmayın. Lise öğrenciyim, seneye taşınacağım buradan. Seneye kadar olaysız geçsin istiyoruz. Lütfen bizi anlayın. Paranızı da yakında getireceğim. Esen kalın efendim…”
Takı işletmecisi Naile Ocakdan ise yaşananlar sonrası çok şaşırdığını ifade ederek, şikayetçi olmayacağını söyledi.