Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) hizmet ettiği iddia edilen Şifa Hastanelerine yönelik yapılan operasyonla ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. İş adamı Ahmet Küçükbay’ın kimlik bilgilerinin çalınarak sahte mail hesabı açıldığı anlaşıldı.
FETÖ/PDY terör örgütüne hizmet ettiği iddia edilen Şifa Hastanelerine yönelik yapılan operasyonla ilgili 71 sayfalık iddianame kabul edildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Adı ihbarcı olarak geçen iş adamı Ahmet Küçükbay’ın ise kimlik bilgileri ve mail adresi çalıntı çıktı. ’Şifa Hastanelerine yönelik yapılan operasyonun ihbarcısı İzmirli iş adamı Ahmet Küçükbay çıktı’ şeklindeki haberlerden sonra iş adamı Ahmet Küçükbay’ın Avukatı Metin Özyurt da bir açıklama yaptı.
AHMET KÜÇÜKBAY ADIYLA SAHTE İHBAR YAPMIŞLAR
Özyurt, yaptığı açıklamada, iddianamede adı geçen söz konusu kişinin müvekkili Ahmet Küçükbay olmadığını, müvekkilinin çalınan kimlik bilgileri ve mail adresi üzerinden BİMER’e ihbar yapıldığını söyledi.
Müvekkilinin yapılan ihbar ile ilgili uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirten Avukat Metin Özyurt, “Müvekkilim adına böyle bir ihbar yapıldığı konusunda intikal edince şok olduk. Müvekkilim böyle bir ihbarı yapmadığını beyan etti. Bunun üzerine emniyet konuyla ilgili soruşturma başlattı. Müvekkilimin TC kimlik numarası kullanılmak suretiyle adına açılan ahmetkckbay hesabı ile BİMER’e başvuru yapılmış" dedi.