FETÖ’nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Isparta Keçiborlu, Gönen ve Gelendost ilçelerinde yurtlara yapılan operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirlenen 3 öğrenci yurduna operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında yurt işletmecileri ve çalışanlarının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yurtlarda ve şüphelilerin evinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildi, çok sayıda harddisk ve elektronik eşyaya da el konuldu.
MAREM Müdürü gözaltına alındı
Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde (MAREM) görevli 2 mühendisin, Enstitü Müdürü İsa Eren’in makam odasındaki bilgisayarın harddiskini değiştirmek için kurumdan çıktığı ihbarı üzerine ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Mühendislerin içinde bulunduğu otomobili ilçe merkezinde durduran ekipler, mühendisler Ş.Ö, H.Y ve şoför S.G’yi gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramda hardisk ele geçirilirken, MAREM Müdürü İsa Eren de gözaltına alındı.
Öte yandan Eğirdir ilçesinde FETÖ/PDY’ye finansman desteği sağladığı suçlamasıyla gözaltına alınan 17 iş adamından 4’ü tutuklandı.