Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK arasında “darbe” anlaşması yapıldığı ortaya çıktı. İstihbari bilgilere göre, FETÖ, PKK’ya 10 ile 20 Temmuz arasında darbe girişiminde bulunulacağını bildirerek, girişimin başarılı olması halinde Rojava’nın tanınması için destek sözü verdi. Ayrıca, FETÖ ve arkasındaki güçlerin, PKK’yı İran’a tehdit olarak kullanmayı planladığı da öğrenildi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden FETÖ’cü 9’u general, 288 muvazzaf askerden 60’nın terör örgütü PKK’ya sığındığı tespit edilirken, iki örgüt arasında “darbe” anlaşması yapıldığı ortaya çıktı. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ, PKK’ya darbe yapılacağını bildirdi. Tam tarihi vermeyen FETÖ, 10 ile 20 Temmuz arasını işaret etti. FETÖ, terör örgütü PKK’dan, girişimin başarılı olması durumunda, silahlı güçlerini ülke sınırlarından çıkararak, Kandil’e çekmesini istedi. Kandil’de PKK’yı, İran’a karşı bir tehdit olarak kullanmayı planlayan FETÖ ve arkasındaki güçlerin, bunun için de Rojava’nın tanınması yönünde destek olunacağı sözünü verdi.
İki terör örgütü arasındaki anlaşma nedeniyle PKK’nın sözde kuzey saha sorumlusu ise, militanlarına darbe girişimi gecesinden itibaren bir süre eylem yapmamaları uyarısında bulundu. Ancak girişiminin başarısız olmasıyla PKK yeniden eylemlerine başladı.