İzmir’in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonla 35 kaçak göçmen yakalanırken, göçmenleri yasa dışı yollar ile yurt dışına çıkarmaya çalışan 3 Suriye uyruklu 7 kişi de gözaltına alındı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde yapılan istihbarı çalışmalar kapsamında yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahısları ve organizatörleri tespit etti. Polis ekipleri, aldıkları önlem sonrası, dün saat 21.45 sıralarında, Gaziemir ilçesinde 1 adet minibüs ve 2 ticari taksi araç içerisinde 8 Suriye, 7 Somali, 16 Eritre, 2 Gaban ve 2 Uganda uyruklu, olmak üzere 34 yetişkin ile 1 çocuktan oluşan toplam 35 yabancı uyruklu göçmeni yakaladı. Bu göçmenler ile birlikte 30 adet can yeleği, 2 adet şambrel can yeleği ve 1 adet şişirme pompası ele geçirildi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları G.T.(54) , N.Y.(29) , C.D. (52) , M.H. (40) ve Suriye uyruklu N.M. (29), A.S. (29), M.M.F (26) olmak üzere toplam 7 şüpheli şahıs yakaladı. İnsan tacirleri 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sürdürdüğü sıkı denetimleri ile göçmen kaçakçılarına ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlere ardı ardına operasyon yapmaya devam ettiği bildirildi.