İzmir’in Menderes ilçesinde, ekspertiz rolüyle bankadan kredi onaylattıklarını söyleyerek beş ayrı ev sahibine yaptırdıkları tapu devriyle 1,5 milyon lira vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı vatandaşların satışa çıkardıkları gayrimenkulün tapu devrini yaptıktan sonra paralarını alamadıkları şikayeti üzerine çalışma başlattı. Kamera kayıtları, şikayetçi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yapılan araştırmada, zanlıların eşkalini belirleyen polis ekipleri operasyon düzenleyerek 7 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, zanlılardan dördü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1,5 milyon liralık vurgun
Polis ekiplerinin yaptığı soruşturmada gayrimenkul dolandırıcılarının yöntemi de deşifre edildi. Gayrimenkulü için satış ilanı veren ev sahibi ile alıcı gibi irtibata geçen zanlıların, talip olduğu daireye kredi onayı alıp alamayacağı ile ilgili yine kendilerinin irtibatlı olduğu kredi ekspertizi rolündeki bir kişiyi çağırdığı, bu kişinin kolayca kredi onayı alabilecekleri beyanı üzerine de tapu dairesine gidildiği ileri sürüldü. Ekspertizin burada onaylanan kredinizi bankamız hemen hesabınıza havale ediyor beyanı ile tapu devrini gerçekleştiren zanlıların, bir süre kredisinin henüz onaylanmadığı için satıcıyı oyaladıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edildi. Kredi ekspertizi rolündeki kadın ve erkeklerin düzgün diksiyona sahip ve çok iyi giyimli olmalarının ise dikkat çekici olduğu belirtildi. Dolandırıcılık şebekesi oldukları ileri sürülen zanlıların bu yöntemle Menderes ilçesinde beş ayrı ev sahibinden yaklaşık 1,5 milyon liralık gayrimenkul vurgunu yaptıkları tespit edildi.