Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ilgili İzmir’de hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edilirken davada örgüt elebaşı olarak Fetullah Gülen gösteriliyor.
İzmir’de, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak hazırlanan bin 300 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken askeri darbenin önemli ayakları arasında yer alan ve lojistik üs olarak kullanıldığı belirtilen İzmir’deki soruşturmada 800 şüpheliye yönelik inceleme yapıldı. İddianamede örgütün elebaşı olarak Fetullah Gülen gösterilirken 267 sanık hakkında kamu davası açılmasına, 53 sanığın dosyalarının ayrılmasına, 481 sanık hakkında ise ek kovuşturmaya gerek olmadığına yer verildiği öğrenildi. Sanıklara ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.
Darbenin Fetullah Gülen tarafından planlandığı ve hazırlanan planları onayladığı; Ankara’da darbe planının yapıldığı villaları ve adresleri gösteren gizli tanıkların ifadelerinin de iddianamede yer aldığı belirtildi.