İzmir’in Buca ilçesinde çıkan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında, Kırıklar mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile orman yanını hızla büyüdü. Yangının görülmesi ile birlikte ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 helikopter, 2 amfibi uçak, 10 arazöz ve yaklaşık 100 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Helikopterler havuzlardan aldığı su ile sürekli havadan yangına müdahalede bulunurken yer ekipleri de hızla çalışmalarını sürdürüyor. Yangının kontrol altın alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Uçak ve helikopterlerin müdahalesi hava kararana kadar devam edeceği, yangının tamamen söndürülmemesi durumunda sadece yer ekiplerinin akşam çalışacağı bildirildi.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Seferihisar, Torbalı, Menemen ve Buca ilçelerinde çıkan yangında toplamda yaklaşık 350 hektar alan orman yanmıştı.