İzmir’de narkotik ekiplerinin yaptığı 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Aracın stepnesine saklanan 2 kilo bonzai ve 890 adet ecstasy hap ise, narkotik dedektör köpeği sayesinde bulundu.
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz salı günü 45 plakalı araç ile uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Söz konusu aracı durduran polis ekipleri, H.H.Y. (31) isimli şahsı yakaladı. Araçta yapılan aramada 110 adet ecstasy hap ve 10 gram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan H.H.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
ARACIN STEPNESİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI
Narkotik ekipleri, Konak ilçesinde İSE H.S. (42) isimli şahsın araç ile yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapacağıNI belirledi. Geçtiğimiz perşembe günü yapılan operasyonla şüphelinin aracını durduran polis, H.S.’yi gözaltına aldı. Narkotik dedektör köpeği ile araçta yapılan detaylı aramada stepnenin içine gizlenmiş 2 kilo bonzai maddesi ve 890 adet ecstasy hap ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen H.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
3 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Buca ve Konak ilçelerinde yapılan iki ayrı operasyonda ise C.E. (42), M.M. (30) ve R.G. (33) isimli şahısları yakaladı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplam 1 kilo esrar maddesi, 10 gram kokain ve uyuşturucu madde satışından elde edilen 150 lira ele geçirildi. R.G. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakılırken, C.E. ve M.M. isimli şahıslar ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.