İzmir’in Bornova ilçesinde, bir hafta önce yol ortasında yatan Hüseyin Çınarlı’ya çarpıp kaçan araç sürücüsü C.C., polis ekiplerinin 9 kilometrelik alanda 68 iş yeri kamera görüntüsünü incelenmesiyle yakalandı.
Edinilen bilgilere göre kaza, geçtiğimiz 3 Kasım günü saat 01.00 sıralarında, Kamil Tunca Caddesi üzerinde meydana geldi. Altındağ yönünden Halkapınar yönüne giden plakası ve şoförü henüz belirlenemeyen hafif ticari araç, yolda yatan bir şahsı ezip geçti. Araç, kaza sonrası olay yerinde durmayıp kaçarken, kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri yaptıkları incelemede ölen kişinin, evli ve dört çocuk babası 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı olduğunu belirledi. Olaydan sonra İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, emrindeki polislere kaçan sürücünün kısa sürede yakalanması için talimat vermişti.
Kazanın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri koordineli çalışma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan kamera çalışmalarında, 9 kilometrelik alanda 68 iş yeri güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğince tüm oto tamirhanelerinde kazaya karışan aracın tespitine yönelik çalışma yapıldı. Yürütülen titiz çalışmanın ardından olay şüphelisi 44 yaşındaki C.C. tespit edilerek bugün yakalandı. Kazaya karışan araç ise C.C.’nin 1. Sanayi’deki iş yerinde ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan C.C., adliyeye sevk edildi.