İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan Cephanelik bölgesindeki Sanal Gerçeklik Küresinin yapımı tamamlanıyor.

İzmit Belediyesi tarafından Temmuz 2017’de temeli atılan ve inşaatı hızla yükselen Sanal Gerçeklik Küresinin yıl içinde hizmete gireceği kaydedildi. İskeleti tamamlanan ve yakında elektronik ekipmanların döşenmeye başlanacağı projeyi yakından takip eden Başkan Doğan, “Vatandaşımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yaklaşık 15 milyon lira değerindeki projenin inşaat süreci istediğimiz gibi sürüyor. Türkiye’de üçüncü, Kocaeli’nde ilk olan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmit’te yaptığımız Sanal Gerçeklik Küresi, diğer illerden farklı olarak çok yönlü olarak kullanılacak. İnsanlar öğrenmek istediği konularda burada sanal olarak görme, bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar. Bizim sanal gerçeklik küremizdeki elektronik ve bilgisayar sistemleri en gelişmişi olacak” dedi.

Cephanelik bölgesinde 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine yapılmakta olan diğer bir adı da gezegen evi olan Sanal Gerçeklik Küresi’nde, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu bulunacak. Vatandaşlar öğrenmek istediği uzayla ilgili konuları sanal olarak görme, bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar.