İpsala Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, Gümrük Muhafaza ekipleri, narkotik dedektör köpeği Jack’in yardımıyla piyasa değeri 2 milyon 100 bin TL olan yaklaşık 35 kilogram eroin ele geçirdi.
Uluslararası seyahat eden araçlarla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın merkez birimlerinde yapılan risk değerlendirmesinde, Türkiye’den çıkış yapmak üzere İpsala Gümrük Kapısı’na gelen bir otomobil riskli olarak değerlendirilerek x-ray taramasına yönlendirildi. Sürücülüğünü Lübnan uyruklu bir şahsın yaptığı, Türk uyruklu bir şahsın ise yolcu olarak yer aldığı yabancı plakalı otomobilin x-ray görüntüleri gümrük muhafaza ekipleri tarafından kare kare incelendi.
Aracın bazı bölümlerinde şüpheli yoğunluk tespit eden ekipler, detaylı arama için aracı arama hangarına aldı. Detaylı aramaya narkotik dedektör köpeği ’Jack’ de katıldı. Jack’in aracın özellikle iç döşemelerine yoğun tepki vermesi üzerine yapılan aramada, aracın arka kısımlarına gizlenmiş vaziyette paketler bulundu.
Çift kapılı otomobilin arka kapılarının olmaması nedeniyle buranın aranmayacağını düşünen zanlıların 19 paket uyuşturucuyu bej renkli kalıplar halinde koltukların arkasına ve döşeme içlerine sakladığı ortaya çıktı.
Jack’in hassas burnundan kaçmayan paketlerden alınan numuneler uyuşturucu test kiti ile ön analize tabi tutuldu. İlk analizde uyuşturucunun eroin olduğu belirlendi. 34 kilo 761 gram ağırlığındaki uyuşturucuya ve kaçakçılık amacıyla kullanılan otomobile el konuldu. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 100 bin TL olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Gümrük Muhafaza görevlileri tarafından Edirne Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.