Malatya’da Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda FETÖ/PDY üyesi 3 kişi yakalandı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 21-27 Şubat tarihleri arasında yapılan adli ve önleyici faaliyetler kapsamında FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan aranan 3 şüpheliyi yakalayarak emniyete teslim ederken, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sev edilen 3 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla alakalı olarak Malatya İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, icra edilen adli ve önleyici faaliyetler kapsamında, yol kontrol ve aramasında yapılan sorgulama neticesinde FETÖ/PDY ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan aranan 1 şahsın yakalandığı ve şahsın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin FETÖ’ye üye olmak suçundan aranan 3 şüphelinin de evinde arama yapıldığı, yakalanan 2 şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği ve 1 şüphelinin de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “İcra edilen diğer adli ve önleyici faaliyetler neticesinde ise, 21-27 Şubat tarihleri arasında meydana gelen kaçakçılık olaylarında; 3 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Asayiş olaylarında; 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği ve 1 Adet Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir. Toplam 20 bin 929 kişinin sorgulaması yapılmış, sorgulama neticesinde 44 şahıs yakalanmıştır. Trafik timleri tarafından yapılan uygulamalarda ise 6 bin 311 araç kontrol edilerek trafik kurallarına uymayan 201 araç sürücüsüne ceza kesilmiş, 104 araç trafikten men edilmiş ve 47 okul servisi kontrol edilmiştir. Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmasına yönelik kaçakçılık ve organize suçlar ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.