Malatya’da jandarma ekiplerince önleyici faaliyetler kapsamında yapılan uygulamalarda kaçak sigara ve esrarın yanı sıra FETÖ/PDY’ye ait örgütsel doküman ele geçirildi.
Malatya İl Jandarma Komutanlığınca kent genelinde son bir hafta içerisinde yapılan asayiş uygulamalarında 17 kilogram 20 gram kubar esrar maddesi ile 4 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Jandarma tarafından yapılan denetimlerde ise Arapgir ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütüne ait 8 adet kitap, 1 adet resim, toplamda 2 bin 715 dolar, 1 adet tablet, 1 adet MP3, 1 adet telefon ve 26 adet değişik konulu doküman ele geçirildi.
Bahse konu olayla ilgili gözaltına alınan 1 şüphelinin ise gerekli sorgusunun ardından yapılan işlem sonrası serbest bırakıldığı belirtildi.
Jandarma sorumluluk sahası içerisinde toplam 19 bin 854 kişinin sorgulaması yapılırken sorgulama neticesinde(54 şahsın yakalandığı belirtildi.
Jandarma Trafik Timleri tarafından yapılan uygulamalarda ise 5 bin 802 aracın kontrol edildiği ve trafik kurallarına uymayan 272 araç sürücüsüne ceza kesildiği kaydedildi. Uygulamalarda 60 araç trafikten men edilirken 135 okul servis aracının da kontrol edildiği dile getirildi.