Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik jandarma tarafından sürdürülen operasyonlarda 2 örgüt üyesi yakalandı.
Malatya İl Jandarma Komutanlığı’ndan edinilen bilgilere göre FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda aranan 2 örgüt üyesinin yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 6 adet masa üstü ve 3 adet diz üstü bilgisayar ile 2 adet çek yaprağı ve 7 adet çek yaprağı fotokopisi ele geçirildi.
Gözaltına alınan FETÖ üyesi bir şüpheli soruşturma dosyası gereğince Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilirken 1 şüpheli de sorgusunun ardından Malatya’da adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mahkemeye sevk edilen şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan, jandarma tarafından 31 Ağustos - 05 Eylül 2016 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirilen denetim ve uygulamalarda 3 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara ile 194 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Uygulamalarda toplam 12 bin 3 kişinin sorgulaması yapılırken, 33 aranan şahsın yakalandığı belirtildi. Aranan şahısların gerekli işlemlerin yapılmasına müteakip serbest bırakıldığı ifade edildi.
Trafik denetimlerinde ise 3 bin 186 aracın kontrol edildiği belirtilerek trafik kurallarına uymayan 119 araç sürücüsüne ceza kesildiği dile getirildi.