Kars’ın Kağızman ilçesinde ‘Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-8 Operasyonu’nda bir PKK’lı terörist sağ olarak ele geçirilirken, çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat bulunarak imha edildi.
Kağızman Çemçe bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun eylem hazırlığında bulunduğu bilgisinin alınması üzerine Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından icra edilen “Şehit J.Asb.Bçvş. Nurettin Öztürk-8 Operasyonu” kapsamında icra edilen temas araması esnasında 1 adet tuzaklanmış EYP ve BTÖ mensuplarının bölgede olduklarına dair çeşitli yaşam emareleri tespit edildi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda, 2 BTÖ mensubu görülerek “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine sıcak temas yaşandı. Kaçmaya çalışan 1 BTÖ mensubu sağ olarak yakalanırken, olay sonrasında icra edilen temas araması faaliyetinde yakalanan BTÖ mensubuna ait adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet el bombası, 4 adet şarjör, 120 adet AK-47 Kaleşnikof mühimmatı ele geçirildi.
Güvenlik güçlerince icra edilen aramalarda; 6 ayrı sığınakta 1 adet tuzaklanmış EYP, 152 adet AK-47 mühimmatı, 8 adet M-16 mühimmatı, 250 kilo amonyum nitrat, araç telsizi, akü, güneş paneli, pil, gaz maskesi ile çeşitli ve bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, sığınaklar ve EYP Kağızman Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla olay yerinde imha edildi. Sağ olarak ele geçirilen BTÖ mensubunun adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir” denildi.