10 Nisan’da koltuğunu devir alan ritüel gereği tüm daire başkanları ve sıralı müdürlerin istifasını alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendi ile 5 yıl boyunca çalışacak 19 daire başkanı ile yaklaşık 64 birim müdürünün değişikliğini bugün veya yarın yapacağı öğrenildi.

31 Martta seçimi kazanan ancak Bağımsız Büyükşehir Belediye Başka adayanın bir tanesinin yaptığı itiraz sonucu koltuğuna 10 Nisan’da oturan Güngör, köklü ve kesin değişiklik yapacağının ilk sinyalini Özel Kalem Müdürünü değiştirerek vermişti.

GENEL SEKRETER VE YARDIMCILARINDA DEĞİŞİM SİNYALİ

Tüm birimlerden brifing almaya devam eden Güngör, brifingini veren bazı birimlerin istifasını isteyeceği öne sürüldü. İstifasını isteyeceği birimlerin başında ise Genel Sekreter ve Yardımcılarının isminin geçtiği iddia ediliyor.

GÖNGÖR’ÜN PAZAR MESAİSİ

10 Nisanda koltuğa oturan Güngör’ün 14 Nisan Pazar günü 19 Daire Başkanından, kendi makamında brifing aldığı ve eksiklik gördüğü daire başkanlarının ismini ise not aldığı öne sürüldü. Özel olarak tek tek daire başkanlarına sorular yönelten Güngör’ün, cevap alamadığı daire başkanlarını ajandasını not ettiği gelen diğer iddiaların arasında.

BİRİMLERİN HEPSİ PROJELERİNİ TEK TEKGÜNGÖR’E SUNDU

2 Mart 2019 tarihinde proje tanıtım toplantısı yapan ve coşkulu bir kalabalığa hitap eden Güngör’ün popülist projeleri ele almaması halk tarafından karşılık bulmuştu. Projelerine ekleme yapan Güngör’ün özellikle projeleri yapacak ekipleri dizayn etme konusunda ince eleyip sık dokuduğu öğrenildi. Öte yandan daire müdürlerinin önümüzdeki 5 yıl boyunca yapacakları projeleri de Güngör’e sunduğu bildirildi.

KADER GÜNÜ YA BUGÜN YA YARIN

Büyükşehir’in bürokratlarının kader gününün ise bugün veya yarın olacağı öğrenilirken, bazı dairelerin birleşeceği ve bazı birim müdürlüklerinin ise kapatılacağı öğrenildi. Öte yandan bürokratların istifasını elinde bulunduran Güngör’ün kimi göndereceği ise merak konusu oldu.

Haber: Mustafa klıınç