Asayiş Şube Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve Sanayi Egzozcu esnafı katıldı. 

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA
Özellikle vatandaş tarafından rahatsızlık duyulan, Gürültülü veya abartılı tabir edilen egzoz kullanan motosiklet ve otomobiller üzerine önemli konulara deginilerek, gerekli uyarılarda bulunuldu ve görüş birliğine varıldı.
Motosiklet ve Otomobiller üzerine mevzuata aykırı olarak degisiklik yaparak trafikte tehlike oluşturan, duman ve gürültü çıkartarak çevreye rahatsızlık veren sürücülere müsade edilmediği, bu olumsuzluklar ile ilgili uygulamaların devam edeceği ce gerekli cezai yaptırım uygulanacağı kaydedildi.
Sanayi Egzoz ustaları ile yapılan toplantıda;  bircok esnafın araclara abartılı egzoz taktığı belirtildi.  
Bu durumdan kendilerinin de rahatsız olmaya başladığını belirten esnaf, bundan sonra gerekli uyarıları dikkate alarak abartılı egzoz takmayacaklarını belirtiler.
Esnaftaki genel kanaatin, 'nasıl olsa herkes yapıyor'  mantığı haline geldigi, bundan dolayı herkesin duyarlı olması gerektigi ve uymayanlara gerekli denetimin yapılması icin hazır olduklarını ve destek vereceklerini belirttiler. ile hareket ettiklerini söylediler. 
Toplantıda ; abartılı Egzozların hangi illerde üretildiği, şehre kimlerin aracılığı ile girdiği ve bunun önünün kesilmesi için hangi adımların atılacagi, talep eden sürücülere abartılı egzoz takmaya devam eden esnafa ne gibi müeyyide uygulanacağı masaya yatırıldı.
EGZOZCU ESNAFI SÖZ VERDİ 
Kahramanmaraş Emniyet İl Müdür Yardımcısı İhsan Kıvrak "Abartılı Egzozlu araç kullanan kişiler kötü bir bağımlılık içinde bulunuyor. Bunun uyuşturucu kullanmaktan ne farkı var. Birilerini rahatsız etmekten hoşlanmak psikolojik bir rahatsızlık. Bu olaya biran evvel son vermek icin ne gerekiyorsa yapılacak.Hastası olan var, yaşlısı olan var İnsanlar huzursuz oluyor. İnsanları huzursuz eden bu kişiler, sonrasında meydana gelebilecek olayları da tetikliyor. "
Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan " Abartılı gazoz kullanan araçlar yeni gelen talimat ile bağlanıp otoparka çekiliyor, orda modifiye ve egzozlar söktürülüyor, muayene için muayene istasyonuna götürülüyor. Toplam sürücüye maliyeti en az 760-800 tl. Son 2 hafta içinde 50 tane abartılı Egzozlu araç yakalandı ve bağlandı. Resmi ekiplerin yanında sivil ekipler de görevlendirdik. " Asayiş Müdürü Ertuğrul Güler, " Buraya toplanma amacımız birilerini suçlamak değil, karşılıklı olarak bu sorunu kökten çözmek için neler yapılması gerektiğini konuşmak. Bu abartılı Egzozları araclara takan kişiler sonuçta sanayi esnafı. Burda biz söz vermeliyiz. Buna son verecek olan sizlersiniz. Biz bütün esnaf ile tek tek görüşüp,  sivil ekipler ile de denetim yapacağız. Ancak bu iş ortak bir söz verilmesi ile daha çabuk çözülecek.  Cezai müeyyide uygulamak sonrasında atılacak adım olacak. İşin kaynağına inmek lazım, egzozu üreten ve araclara takan kişiler. Bunları belirledik. Bu ise hep beraber noktayı koyalım. " açıklamaları üzerine; 
Sanayi esnafı, "Biz burda bir çoğumuz bu Egzozları taktık,  inkar edemeyiz. Bundan sonra ne üreteceğiz ne de araclara takacagiz.  Hep beraber söz veriyoruz" dediler.