Asırlar önce Kahramanmaraş savunmasında büyük bir öneme haiz olan Kahramanmaraş kalesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden restorasyon çalışmasının bitmesine rağmen kalenin açılmaması burada define mi var ? Sorusunu getirdi. 

Tarihe beşiklik eden, altında katman katman uygarlık barındıran yeşiliyle Karadeniz mavisiyle Akdeniz olan Kahramanmaraş’ın simgesel yeri olan kalesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Geçen yıl restorasyona alınan ve sadece çevre düzeni çalışması kalan Kahramanmaraş kalesinin açılmaması önemli iddialarında birbiri arkasına gelmesine neden oluyor.

1990 yıllarında Kalenin altından şehir merkezine giden tünellerin bulunması ve tünellerin içerisinde defineciler tarafından çıkarıldığı öne sürülen altınların bulunması bir şehir efsanesi olarak Kahramanmaraş’ta dolaşıyordu.

Geçen yıl restorasyona alınan ve bitiş tarihine gelmesine rağmen açılmayan kalenin yine bir şehir efsanesi olan define olayına benzemesi ise merakları arttırdı.

Öte yandan Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistlerin Kahramanmaraş Kalesini göremeden gitmesi ise turizmciler tarafından büyük bir tepki ile karşı karşıya kalıyor.

Haber46 İstihbarat ekibi ilerleyen günlerde Kalede neler olup bittiğini raporlayarak, Kamuoyu ile paylaşacaktır.