Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları artan hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Efsus Turan Mahallesi'nde evlere broşür dağıtan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan olası hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi, küçük tedbirlerin hırsızlık olaylarını engelleyebileceğine dikkati çekti.

Evlerin zillerini çalan ve kimliğini soran kişiye "ben", "kargo" ve "tüpçü" olduklarını söyleyen polisler, kapıyı açan vatandaşları uyardı.

Hırsızlık olaylarının genelde, apartman ve site dış kapılarının açık olması, daire sakinlerinin zili çalan kişinin kimliğinden emin olmadan kapıyı açması nedeniyle yaşandığını belirten polisler, vatandaşlardan hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını ve apartman giriş veya ev kapısını tanıdık olmayan, şüpheli kişilere açılmamaları gerektiğini söyledi.

Artan hırsızlık olayları nedeniyle Afşin ilçesinde bilgilendirme çalışması yaptıklarını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdür Vekili Arif Gürbüz, vatandaşların iş yerine alarm sistemi taktırması, camların demir parmaklık ve kepenkle muhafaza altına alınması ve misafirliğe giderken lamba ve televizyonun açık bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Evin anahtarının paspas altına ve elektrik ve su saatlerinin yanına konulmaması gerektiğini vurgulayan Gürbüz, şunları kaybetti:

"İlçemizde hırsızlık olayları son zamanlarda artmaya başladı. Bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi konusunda toplum destekli polislerimizi özellikle apartman ve site sakinlerini bilgilendirmek amacıyla görevlendirdik. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan broşürleri vatandaşlara vererek hırsızlık konusunda bilinçlendirme yapıldı. Tabii bu hırsızlık olayları, ticaret erbabı insanlara veya vatandaşlarımıza zarar veriyor. Bunun önüne geçilmesi için de vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz."