Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından Fetö/PDY Silahlı Terör Örgütünün TSK hücre yapılanmasına yönelik geniş kapsamlı büyük boe operasyon yapıldı. Fetö/PDY Silahlı Terör Örgütünün ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan  TSK içerisindeki Kara,Hava ve Denız Kuvvetlerine mensup subaylardan oluşan hücrelere yönelik 17 İli kapsayan eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yakalama ve gozaltıların devam ettiği bildirildi. 
07.03.2018 tarihinde sabah saatlerinde başlayan Kahramanmaraş merkezli 17 ili kapsayan terör operasyonunda  21 aderse aynı anda eş zamanlı operasyon yapıldı.  FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan TSK içerisindeki kara, hava, ve deniz kuvvetlerine mensup subaylardan oluşan hücrelere yönelik yapılan geniş kapsamlı operasyonda,  17 farklı ilde; Halen aktif görevde olan 1 Binbaşı ve 2 yüzbaşı, açıkta olan  2 yüzbaşı, aktif görevde olan 4 üsteğmen, hakkında adli işlem yapılmış açıkta ve ihraç olan 5 üsteğmen , halen aktif görevde olan 2 üsteğmen yakalanarak gözaltına alındı. Toplamda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 
Operasyonda dijital eşyalara da el konulurken, çok yönlü devam eden soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artacağı belirtildi. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin operasyon merkezi Kahramanmaraş Kom Şube Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.