Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü  Göksun ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte altını gerçek altın gibi kuyumculara bozdurmaya çalışırken suçüstü yakalanan 2'si bayan 4 şüpheli sevk edildikleri Göksun Adliyesi tarafından tutuklandı.
Olay 20 Eylül 2017 günü saat saat 13.30'da bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri şüpheli bir bayanın ilçe merkezindeki bir kuyumcuya ugrayarak altın bozdurmaya çalıştığı bilgisi ulaşmış, bayanın durumunu şüpheli gören bir kuyumcunun polisi aramasıyla, kuyumcudan ayrılıp ara sokaklarda kaybolan eskali belirgin bayanın peşine düşen ekipler, tarafından durdurulan 33 plakalı Peugeot marka araç içerisinde şüpheli bayan görülmesi üzerine araçta bulunan  31 yaşında G.Ö. ve 35 yaşındaki Ş.Ö. isimli iki bayan ile, 41 yaşındaki B.S. ve 38 yaşındaki E.E. isimli şahıslar yakalanmıştı.
Yakalanan 4 şüphelinin araçta bulunan cantalarinda bir kısmı sahte olduğu değerlendirilen 13 parça halinde 320 gr altın ziynet eşyası ele geçirildi.
Yapılan araştırmada, yakalanan şüphelilerden bir bayanın 08.09.2017 günü yine aynı ilçe merkezinde bir başka kuyumcuya sahte altın sattığı ve 2.700 tl dolandırdığı ortaya çıktı. O tarihte meydana gelen altın dolandırıcılığı olayı saniye saniye kamera görüntülerine yansıdı. 
Gözaltına alınan şüpheliler 31 yaşında Güney Ö. ve 35 yaşındaki Şöhret Ö. isimli iki bayan ile, 41 yaşındaki Bora S. ve 38 yaşındaki Erkut E. isimli şahıslar suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve suça iştirak etmek suçundan tutuklandı