Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerinde çok sayıda adrese Fetö/PDY silahlı terör örgütünün Askeriye ve Emniyet Mahrem yapılanmasına yönelik büyük bir operasyon yaptı. Hayali yapılanma adım adım deşifre oldu .

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA
06.10.2017 günü sabah saatlerinde başlayan operasyonda polis çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptıldı. Operasyon kapsamında arama yapılan evlerde çok sayıda dijital malzemeye el konuldu.
Operasyonda Fetö/PDY silahlı terör örgütünün  Asker ve Polis mahrem yapısı içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Değişik meslek gruplarında çalışan kişilerin Fetö /PDY silahlı terör örgütü mahrem yapısı içinde 'öğrenci', 'öğretmen' ve 'doktor' ünvanları ile faaliyet yaptıkları, ancak bahsedilen mesleklerden olmadıkları, örgüt içinde bu sıfatla adlandırıldıkları belirlendi.
Fetö Terör örgütünün Askeriye ve Emniyete sızması için, ögrenci çocukların peşine düşen örgüt ktipto üyeleri, hedefe aldıkları ve örgüte kazandırmayı amaçladıkları çocukları özel ilgi ve takip altına alarak Askeriye ve Emniyet Teşkilatına ait okullara yönlendirip yerleştirilmelerine hizmet ettikleri iddia edildi. Çocukları ailelerinden koparıp terör örgütünün emrinden çıkmayan,çocuklar icin bu uğurda aile ve akraba bağını bile önemsiz gören bir noktaya getiren şebeke üyeleri, planlı ve sistematik toplantılar ve birebir ilgilenme-takip ile onları her koşulda itaat eden,  sadece örgütün emirlerine uyan birer örgüt üyesi yaptıkları belirlendi.
Çoğu küçük yaşta örgütün hücre evleri ile tanıştığıni itiraf eden Şüpheliler, sonrasında terör örgütü adına toplantılara katıldıklarını, devamında ise değişik sıfatlar ile örgüte eleman kazandırdıklarıni itiraf ettiler. 
Terör örgütü içinde kod adı ile mahrem faaliyet gösteren örgüt yöneticisi ve üyelerin, son derece ktipto bir şekilde Askeriye ve Emniyete ait okullara eleman sızdırdıklari, buralara yerleştirilen öğrencileri ise sürekli takip edip, okul dışında gizli buluşmalar ile örgüt kontrolü altında tuttukları, bu birebir takibin o kişilerin meslek hayatı boyunca devam ettiği ortaya çıktı.Hicbir iz bırakmadan hayalet bir yapılanma içinde oldukları, terör örgütünün kayıtlı hiçbir faaliyetine müdahil olmadan gizlice ilerledikleri ortaya çıktı .
Fetö terör örgütünün Askeriye ve Emniyet okullarda yerleştirdiği öğrenciler , Fetö mahrem yöneticileri tarafından birbirine devredilerek örgütsel bağın devam ettirildigi anlaşıldı.
Çogunluğunun örgüte ait block programı da kullanan mahrem yapı elemanlarından biri darbe teşebbüsü gecesi kendisine dua etmesinin telkin edildigini de itiraf etti.
Adliye sevk edilen 23 Şüpheliden 9'u adlı kontrol ile denetim altına alınırken, 14'ü tutuklandı.