Son dönemlerde ekonominin çalkantıya girmesiyle birlikte bazı Kahramanmaraşlı esnafların pos cihazından para çekerek, vatandaşa faiziyle birlikte tekrar para verdiği öne çıktı. Bu yöntem ile Kahramanmaraş’ta günlük 2.5 Milyon TL para döngüsünün olduğu tahmin ediliyor.

Haber46 istihbarat servisinin ismini vermek istemeyen bazı iş yeri sahiplerinden edindiği bilgiye göre; “ Paraya sıkışan her hangi bir vatandaşın, kredi kartını bu tür iş yerlerine getirip belli bir komisyon karşılığında para aldığı öğrenildi. Bu yöntem ile günlük 2.5 Milyon TL para döngüsünün olduğu iddia edilirken bankaların bu tip olayların peşine düştüğü öğrenildi.

5 METRE KARE İŞ YERİNDE MİLYONLUK VURGUN!

Özellikle çarşı bölgesinde cep telefonu ve bazı kuyumcularda bulunan pos makinelerinin paraya ihtiyacı olan vatandaşlar için adeta umut ışığı olduğu belirtildi. İş yeri sahipleri ise çekilen her 100 TL’den 5 TL haksız kazanç elde ediyor. İş kılıfına uyduğu için kolluk kuvvetleri ise bu iş yerlerine bir yaptırım uygulayamıyor. Özellikle bu yöntemin çoğalmasıyla birlikte dar gelirli ailelerin banka kara listesine düştüğü ay içerisindeki finans döngüsünü sağlayamadığı ve sosyal çöküşün böylelikle de başladığı öğrenildi.

Detaylar geliyor.