Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Şubesi, Kahramanmaraş'ta akıllara durgunluk verecek bir operasyon düzenledi. Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta sahte senet düzenleyerek 150 milyon lira değerinde haksız kazanç sağlayan çeteye operasyon düzenledi. 

Hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında Zeynep K.'nın da bulunduğu, haksız kazanç elde etmek maksadıyla çıkar amaçlı suç örgütü mensubu olan 13 şüphelinin yakalanması için 25.09.2020 tarihinde Kahramanmaraş, Adana, İstanbul, Adıyaman, Antalya ve Ankara'daki bazı adreslerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Zeynep K., Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından ifade vermek için Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

25.09.2020 tarihinde 13 şüphelinin yakalanması için Kahramanmaraş, Adana, İstanbul, Adıyaman, Antalya ve Ankara'daki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Zeynep K., Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından ifade vermek için Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İflas eden ve 2018 yılının başından bu yana fiili olarak faaliyeti sona eren Aksu Çavuşoğlu Turizm yönetim kurulu başkanı Zeynep K., Adana merkezli soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu yılın Şubat ayında yaptığı operasyonla 156 milyon lira değerinde sahte senet düzenleyerek haksız kazanç ettiği tespit edilen, aralarında Zeynep K.'nın da bulunduğu şüphelilerin 100 milyon lira değerinde 6 sahte senet daha düzenlediğini tespit etti.

2017 yılından itibaren ekonomik olarak çöküntüye giren, çalışanlarına kredi çektirerek paralarını alıp mağdur ettiği iddia edilen ve piyasaya halihazırda milyonlarca TL borcu olan Zeynep K.'nın Kahramanmaraş'ın tanınmış bir iş adamını sözde borçlu göstermek suretiyle Müjdat A., Fikret Ç. ile birlikte 12 milyon TL değerinde sahte senet düzenleyerek senedi icraya koyduğu öğrenildi. Suç örgütünün faaliyeti kapsamında resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık başta olmak üzere sair suçlardan dolayı 6 saat süren ifadesi sırasında baygınlık da geçiren Zeynep K., örgütün diğer üyelerinden olan Fikret Ç ve Müjdat A. ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bazı borçlarına istinaden vermiş olduğu çeklerini ödeyemediğinden dolayı 2020 yılında tutuklanarak Aksu Cezaevine giren Zeynep K., halk arasında af olarak bilinen ve İnfaz Kanunu'nda yapılan değişiklikler kapsamında cezaevinden çıkmıştı.

Suç örgütünün mahkemesinin önümüzdeki aylarda Adana'da yapılacağı ve mahkeme tarihine kadar şüphelilerin tutuklu olarak yargılanacakları öğrenildi.

Detaylar geliyor...