Kahramanmaraş'ta İflas eden ve 2018 yılının başından itibaren fiili olarak faaliyeti sona eren Aksu Çavuşoğlu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Z.Kuybu'nun da aralarında bulunduğu sahte senet çetesinin, 256 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen ve 16 kişinin tutuklandığı çetenin üyelerine operasyonlar devam ediyor.

Adana merkezli çetenin Kahramanmaraş üyesi Z.Kuybu'nun da akrabalarından birisinin suç örgütünün faaliyetlerinde yer aldığı belirtildi. 

Kahramanmaraş'ta birçok iş adamını maddi sıkıntıya sokmaya çalışarak, haksız kazanç elde etmeye çalışan bu çetenin Kahramanmaraş'ta başka bir üyesi var mı? 

Şu anda Mersin Kapalı Cezaevinde yatan Z.Kuybu'nun da birçok iş adamından haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş dahil birçok ilde iş adamlarına sahte senet düzenleyerek çıkmazlara sokan bu çetenin, vicdansızlığı kan dondurdu. 

ÇETE NASIL DOLANDIRIYOR? 

Çete önce maddi durumları iyi olan iş adamlarını belirleyerek, çetenin bankada çalışan bir üyesi bu zengin iş adamlarının imza örneklerini alıyor. Daha sonra ise bu imza çetenin üyelerine veriliyor. Çete üyesi bir kişi bu imza üzerinde aylarca çalışarak imzanın aynısını atıp milyon liralık sahte imzalar düzenliyor. Daha sonra ise bu senet ödenmediği ileri sürülerek icraya veriliyor. İmzasını taklit ettikleri şahıslarla avukat aracılığıyla iletişime geçip borçları olduğu belirtilip ödenmediği takdirde icraya verileceği söyleniyor. Bu yolla zanlılar toplamda 256 milyon lira haksız kazanç elde etti. Kimi vatandaş da hakkını arayıp polise şikayet edince gerçek ortaya çıktı. Ancak polis çete çok profesyonel çalıştığı için sahte senet olduğunu ortaya koymak için titizlikle çalıştı. Kriminale gönderilen bir çok senetteki sahte imzaların bile gerçek olduğu yönündeki raporla geldi. Buna rağmen polis çalışmasına devam ederek çeteyi çökertmeyi başardı.

Suç örgütü üyeleri resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık başta olmak üzere çeşitli suçlardan hüküm aldı.