Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri tarafından Kablo Hırsızlığı Yapan şüpheliler il girişinde yapılan operasyon ile yakalandı. 

Kablo Hırsızlığı olayları son bir ay içerisinde Sivas ili Şarkışla ilçesinde meydana geldi. Şarkışla ilçe Emniyet Müdürlüğü olaya karışan aracı tespit edip tüm illere bildirdi.

Özellikle Kahramanmaraş iline gelme ihtimali olan araçla ılgili Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri alarma geçti.

Hemen hergün araç üzerinde uygulama yapan ekipler, olaylardan bir hafta sonra aranan kapalı kasa kamyonet aracı Kahramanmaraş-Kayseri yolu polis uygulama noktasında şehre girmeye çalışırken durdurarak operasyon yaptı. 
Hırsızlık büro amirliği ekipleri tarafından gerçekleştiren operasyonda araç içerisinde 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Olayı itiraf eden şüphelilerin arabasında yapılan aramada kablo hırsızlığında kullanılan çok sayıda alet edevat ele geçirildi.
Kablo kesmeye yarayan testere, çok sayıda büyük demir makası, büyük demir merdivenler, dinamo, makaralar ve birçok alet edevat ele geçirildi. 

Yer altındaki Türk Telekom Kablolarını çaldığı tespit edilen şebekeden çok sayıda kazma, kürek, eldiven ve reflektör yeleği de ele geçirildi.

Şüphelilerin yer altındaki telekoma ait yüklü miktar kabloları kesip çaldıkları, bunu yaparken de dikkat çekmemek için araç üzerine Türk Telekom yazısı yazdıkları,  reflektör yeleği de giyerek kendilerine görevli süsü verdikleri ortaya çıktı.
Tam tesisat dolaşan şebeke Kahramanmaraş'ta harhangi bir olaya  karışamadan yakalandı.

Yakalanan 3 şüpheli gözaltına alındı.