Gazeteduvar'ın haberine göre Kahramanmaraş'ta yaşayan doktor Aynur Erzengin, 2006 yılında idari hâkim Ş.K. ile evlendi. 2010 yılında oğulları dünyaya geldi. Erzengin, eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığı ve oğluna cinsel istismarda bulunduğu suçlamalarını yönelterek 2014’te boşandı.

Ancak Aynur Erzengin, 10 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğunu söylediği Ş.K.’ye karşı açtığı hiçbir davayı kazanamadı. Mahkeme annenin akıl sağlığından şüphe edip rapor istedi. Erzengin sağlıklı olduğuna dair düzenlenen raporu mahkemeye sunmasına rağmen, mahkeme yine aleyhine karar verdi. Çocuğunu İstanbul’da bir psikiyatriste götüren Erzengin, 21 Eylül 2017’de İstanbul Adli Tıp'tan babanın çocuğa karşı uygunsuz davranışları olduğuna dair bir rapor aldı. Aynur Erzengin çocuğu babasında kaldıktan sonra eve geldiği zaman hırçınlaştığını ve kendisine tekme atmaya başladığını belirtiyordu.

Erzengin, boşanma davası açtıktan sonra yaşadıklarını mahkemede de anlattı ancak hâkim video kayıtları olmamasını gerekçe göstererek söylediklerini 'geçerli' saymadı. Şikayetçi anne Erzengin, eski eşinin daha önce başka kız çocuklarını istismar ettiğine de şahit olduğunu iddia etti. Mahkeme tüm bu iddialara rağmen önce 'çocuk 7 yaşına gelene kadar babasının yanında yatılı olarak kalmayacak' kararı verdi ancak baba Ş.K. kararı bozdurarak oğlunun yatılı kalması şeklinde değiştirtti.

'ÇOCUK YAŞADIKLARINI ANLATAMADIĞI İÇİN BANA VURUYORDU'

Erzengin bu süreçte yaşadıklarını, “Çocuk 2 yaşında olduğu için bir şey anlatamıyor. Ben normalde görüş günlerinde gönderiyordum. Beni 'Senin burnundan getireceğim' diye tehdit etti. 'İcra kararıyla gelip çocuğu senden alacağım' dedi. Sonra ben noterden vekaletname çıkardım. 'Görüş günlerinde göndermeme rağmen baba icra ile gelip benden almak istiyor' diye. Oğlum 5 buçuk yaşına geldiğinde çok hırçın olmaya başladı. Gidip geldiği zaman sürekli saldırıyor, vuruyor, tekmeliyordu beni. Hiçbir şey anlatamadığı için hep bana vuruyordu. Daha sonra söylemeye başladı" diye anlattı.

ERZENGİN: YENİ EŞİ BİLİYOR

Erzengin, oğlunun 7-11 ve 27 Temmuz tarihlerinde babasında kaldığı günlerde Ş.K.'nin yeni eşi tarafından sosyal medyada, “Dudaklarından öpmeyin kuzularınızı”, “Utana sıkıla farklı olacağım diye çocuğunuzla banyo yapmaya çalışmayın (bebeğinizle demiyoruz)”, “Kendini öptürmek istemiyorsa, 'öpsün bir kere' demeyin, ona kızmayın” şeklinde paylaşımlar yaptığını söyledi. Yapılan paylaşımların mahkeme tutanaklarına eklendikten sonra silindiğini ancak bunların Ş.K.'nin yeni eşinin de istismarı bildiğini gösterdiğini öne sürdü.

'DOKTORLAR ÇOCUĞU BABAYA GÖNDERMEYİN DİYOR'
“Çocuk 15 gün boyunca babasında kaldı. Geldiğinde mahvolmuştu. Bitmişti” diyen Erzengin, “Oğlum eve geldiğinde 'Sen niye onunla evlendin' diyerek bana vurmaya başladı. Başka hiçbir şey demiyordu. Okul rehber öğretmeni bana 'Oğlunuz çok berbat şeyler anlatıyor doktor hanım. Kesinlikle çocuğu babasına göndermeyin' dedi ve bir rapor düzenledi. Ben de bu raporu hâkime sundum. Çocuk psikiyatrisine götürüyorum onlar da göndermeyin diyor çocuk çok kötü şeyler anlatıyor diye. Sonra eski kocam 16 ayrı icra davası açtı çocuk için. Yaptığı cinsel istismarın 6 tane raporu var. Babasının istismar ettiğini anlattığında 6 yaşındaydı. Sürekli dayak yiyorum çocuktan ve sürekli doktora götürüyorum. Kahramanmaraş'taki doktor rapor hazırladı ama ben bu raporları mahkemeye sundukça hâkim durmadan beni akıl muayenesine gönderiyor. Artık delireceğim. Ne yapacağımı şaşırdım. Hayatımızı mahvettiler. Annem üzüntüden felç oldu. Bu yanlış kararı veren hakimlerin hepsinin yargılanmasını istiyorum. Ben çocuğu korumaya çalıştıkça akıl muayenesine gönderiyorlar. Akıl muayenem normal çıkıyor. 6 tane istismar raporu var.”

'BENİ TEHDİT EDİYORLAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediği için kendisine sağlıklı raporu veren doktora baskı yapıldığını da iddia eden Aynur Erzengin, “Doktor 'Ben sana normal raporu verdim ama bana bu kadın medyaya çıkmış ve Cumhurbaşkanı'na seslenmiş diyorlar' dedi. Ne yapayım ben? Çırpınmama rağmen bir türlü adalet sağlanmıyor. Medyaya çıkmayayım da ne yapayım? Beni tehdit ediyorlar. Savcılığa, emniyete giderek tehdit mesajlarını gösteriyoruz, çocuğa yapılanları veriyoruz. Kahramanmaraş'taki hakim beni kapıdan kovuyor. Ne bana ne de çocuğa koruma veriyor. Adana'daki mahkeme istismar raporundan dolayı 'Baba çocuğa yaklaşamaz' diye karar verdi. Onu da bozdurdu. Kahramanmaraş'taki hakime yalvarıyorum beni odadan kovuyor. Şimdi o hakim velayet davasına bakıyor. Velayet davasına bakan hakim çocuğa koruma vermiyor. Bana 32 dava açtı hepsini kazandı. Sürüm sürüm süründürüyor beni. Doğduğuma pişman etti. Tıp raporu var 'baba çocuğuna cinsel istismarda bulundu' diye bana 45 bin TL tazminat davası açtı ve kazandı” dedi.

ÇOCUK YAŞADIKLARINI SAVCILIĞA ANLATTI

Aynur Erzengin'in çocuğu da babası tarafından defalarca cinsel istismara uğradığını, istismarı anlatmaması için bıçakla tehdit edildiğini, durumu babaannesine açıkladığında, babaannesinin kendisine 'Bana ne ya' diye yanıt verdiğini anlattı Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na anlattı ancak mahkeme çocuğun velayetini yine hakim babasına verdi.

'DAVA SONUÇLANANA KADAR HAKİM GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLSİN'

Adana'daki cinsel istismar dosyasına bakan Aynur Erzengin'in avukatı Mert Bilge Demir ise durumla ilgili şunları söyledi: “Bu kadar ağır ithamlarla hakkında soruşturma yürütülen birisinin kim olursa olsun bir müddet bulunduğu görevden el çektirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Asıl ve temel problem burada başlıyor. Adaletin doğru işlediğine dair şüphe oluşturuyor. Doğal olarak müvekkilim, 'Benim eski eşim hakim, bu nüfuzunu kullanarak kararları kendi lehine çevirtiyor' diye düşünüyor. İddia çok ağır ve çok önemli. İşin esası şu, 10 yaşında bir çocuk var. Bu çocuğun psikolojisi harap olmuş durumda. Bu soruşturma dosyasının hızlı yürütülmesi gerekiyor. Tecavüzle suçlanan şahsın bizim müvekkilimiz aleyhine başvurusu var akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin. Çocuğun beyanlarının yönlendirilmiş beyanlar olabileceğine ilişkin rapor başvurusu var. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen bu cinsel istismar soruşturmasının hızlıca sonuçlanması diğer bütün meseleleri aydınlığa kavuşturacaktır” diye konuştu.