Kahramanmaraş’ta 6 yıl önce karı kocayı başlarına vurarak öldüren ve cesetlerini yakan zanlı polisin başarılı operasyonuyla yakalandı.

Alınan bilgilere göre, 2014 yılında Onikişubat İlçesi Çınarpınar Mahallesi Musalı Obasındaki bağ evinde Ali Demir (79) ve eşi Emine Demir (74) başlarına sert cisimle vurularak öldürüldükten sonra yakılmasıyla ilgili Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Özel ekip kurarak 2016 yılından sonra katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

Olayın meydana geldiği bağ evinin etrafındaki ıssız arazide tarihi eser arayan kişileri mercek altına alan polis, topladığı deliler ile birlikte evli ve iki çocuk babası Ahmet K. ismine ulaştı.

Ahmet K’nin 2001 yılında Muğla'da yine aynı yöntemle bir kişinin başını balyozla ezerek öldürdüğü ve uzun yıllar cezaevinde yattığı tespit edildi.

2016 yılında şüphelinin bağlantılı adreslere operasyon yapan polis ekipler, Ahmet K’yi yakalayamadı. Şahsın arandığı dönem evinde kaldığı yeğeni Melek O’yu (41) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Melek O. olay gecesi evine gelen dayısı Ahmet K’nın kanlı elbiselerini yok ettiğini ve konuyu saptırmak için Ahmet K’nın istediği ile sanki olayın muhtarlık seçimi ile ilgili olduğunu içerir mektup yazdığını söyledi.

Gözaltına alınan Melek O. delileri yok etmekten ve iftira suçundan mahkeme sevk edildi.

Melek O’nun ifadesinde cinayeti dayısı Ahmet K’nın ölen şahıslar ile tarihi eser ilişkisi nedeniyle işlediğini, olayı kendisine anlattığını itiraf etti.

Firari olarak aranan Ahmet K. uzun süre izine rastlanılamadı.

Sürekli eşkal ve kimlik değiştiren Ahmet K’nin, binbirsurat olarak anılmaya başlandı.

Cinayet bürosu ekipleri, Dulkadiroğlu ilçesi Yusuf Hacılı Mahallesinde bir bağ evine operasyon düzenledi. Kendisini başka isimle tanıtan şahsın gerçek kimliği parmak izinden saptandı. Profesyonel sorgu taktikleri ile konuşturulan Ahmet K. kan donduran cinayeti itiraf etti.

Ahmet K. ilk ifadesinde, öldürdüğü şahısların evinin yakınındaki arazide tarihi eser aradıklarını, Ahmet Demir ve eşinin kendisini eve çağırdığını, “heykel bulduk” dediklerini, eve tek başına gittiğinde aralarında tartışma çıktığını, şahısları bu esnada başlarına vurarak öldürdüğünü ve üzerlerine gaz lambasındaki gazı dökerek yaktığını itiraf etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmet K. yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Haber - Kaynak: Güncel46 Ersoy Sevinç