Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesinde kedilerinin kuyruklarının kesildiği iddiası hayvan severleri harekete geçirdi. Sosyal Platformlarda tepkiler çığ gibi büyüdü. Kuyruğu kesilmiş halde, iki kedinin fotoğrafının paylaşılması ve olayın Yavuz Selim Mahallesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gerçekleştirildiği iddiası hayvan severleri üzdü.

Elçin Meftun Toprak tarafından sosyal medyada paylaşılan ve hayvan severleri harekete geçiren o fotoğraflar vatandaşların tepkilerine yol açtı. Hayvanların kuyruğunu kesen, acımasız kişilerin bir an önce tespit edilmesi isteniyor. Toprak paylaşımında, ''Hayvanların kuyruğunu kesip ölüme terk ediyorlar.'' dedi.

Hayvan severler adına açıklamalarda bulunan Feyza Akben, ''Bir hayvan sever vatandaş tarafından bize ulaştırılan fotoğrafla, tüm hayvan severler olarak harekete geçtik. Resmi yerlere suç duyurususun da bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mahalle muhtarına bilgi verildi. Kimseye zararı olmayan hayvanların, eziyet çekmesini artık istemiyoruz. Buna birilerinin dur demesini istiyoruz. Hayvana eziyet edildiğini gören kişilerin sessiz kalmamalarını, tepki göstermelerini ve gerekli yerlere şikayette bulunmaları gerektiğini de belirtmek istiyorum. Hayvan severler adına tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz'' dedi.