Kahramanmaraş'ın en büyük haber sitesi Haber46'nın istihbarat kaynaklarından edindiği bilgilere göre, korona virüs vakaları hızlı bir şekilde artmaya başladı. Geçtiğimiz gün 38 ve iki gün önce 79 gibi günlük çok sayıda kişinin korona virüsüne yakalandığı öğrenildi. ( Gaziantep ve çevre illerden şehrimize gezme amaçlı gelen kişilerde bu rakamlara dahildir ) 

Korona virüste 2 numara olan il Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a da çok sayıda korona virüs hastası getirilmesiyle birlikte şehrimizdeki kovid-19 hasta sayısının 1000 rakamına ulaşmak üzere olduğu belirtildi. 

Gaziantep'te hastanelerde kovid-19 dolayısıyla yer kalmazken, normal hastalar bile tedavi göremez duruma gelmişti. Gaziantep için devreye Kahramanmaraş girdi ve hastalar kabul edildi. Tedavileri Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve çeşitli hastanelerde devam ederken sağlık çalışanlarımız canları pahasına mücadelesine devam ediyor.

Vaka sayılarının ve ölümlerin bu kadar hızlı artması korona virüsünü bir kez daha hafife almamamız gerektiğini belirtsede, Kahramanmaraş halkının bu konuda kısmen duyarsız kaldığı gözlemleniyor. Öte yandan bir süreliğine de olsa şehrimizde çeşitli kısıtlamalar yapılmalıdır.