İddiaya göre; E.A., V.A., A.D., O.K. ve A.T isimli erkekler aynı mahallede ikamet eden N. A. isimli kız çocuğunu sistematik olarak tehdit edip uyuşturucu vererek 7 yıl boyunca tecavüz etti. Olay N.A’nın intihar girişiminin ardından kuzenine anlatmasıyla ortaya çıktı. N.A devlet korumasına alınırken davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’da müdahil oldu. 

‘İSTİSMAR 7-8 YAŞINDAYKEN BAŞLADI’

Soruşturma dosyasını inceleyen avukat Hüseyin Göksel, N.A’nın ifadesinde “ilk istismarın 7-8 yaşındayken abisinin arkadaşı olan E.A. tarafından başladığını“ söyledi. Ardından istismarı duyan diğer erkeklerin de sistematik olarak küçük çocuğu istismar etmeye başladığını aktardı. Cinsel istismarın Facebook ve Instagram’da da devam ettiğini belirten Göksel, delil niteliğindeki konuşmaların soruşturma dosyasında yer aldığını söyledi.
Hüseyin Göksel, mahalle bakkalı olan 60’lı yaşlardaki A.T’nin da kız çocuğunu yıllarca istismar ettiğini dile getirdi. A.T’nin iki kere hakim karşısına çıktığını ve ilkinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını fakat ikincisinde sosyal medyadan gelen büyük tepkilerden sonra tutuklandı. Olay “İstismar N.A’nın intihar girişiminin ardından yaşadıklarını kuzenine anlatmasıyla ortaya çıktı“ dedi.

İLÇEDE GERGİNLİK ÇIKTI

İlçede istismar zanlılarının akrabaları ile mahallede yaşayan kişiler arasında yaşanan gerginlik ise devam ediyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER