Ahmet Eren Us (14) Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesinde bulunan bir oto yıkama sahibi, ağabeyini görmek için gittiği sırada husumetli iki tarafın silahlı çatışmasında arada kaldı. Ağabeyi Yasin Us'un açıklamasına göre ise kurşunlardan kaçmaya çalışırken, Ökkeş Saçmalı isimli saldırganın silahı Ahmet Us'a çevirdiği ve peşpeşe sıktığı ve kafasından vurulduğunu belirtti. Ökkeş Saçmalı isimli şahıs tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, 3 kişi yaralanırken Ahmet Eren Us günlerce verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. 

Kardeşinin vefatı dolayısıyla açıklama yapan Yasin Us: " Kardeşim henüz 14 yaşındaydı, bizim canımızdı. Güler yüzü ve neşesiyle çevresine mutluluk saçıyordu. Oto Yıkamada abisinin yanında otururken, Ökkeç Saçmalı isimli şahıs Serkan Zavrak'a silahlı saldırı düzenledi. O arada Serkan Zavrak ile arasında baya bir mesafe olmasına rağmen kurşunlardan kaçmaya çalışan kardeşimede kurşun yağdırdı. Kafasından vuruldu ve yere yığıldı. Apar topar hastaneye kaldırdık. Kardeşimi, canımızı kaybettik. İdam istiyoruz, çocuk katili en ağır şekilde cezalandırılsın " dedi. 

Bugün öğle saatlerinde yüzlerce ağabeyi ve ailesi tarafından KSÜ Tıp Fakültesi Morgundan alınan Ahmet Eren, defnedilmek üzere Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığına götürüldü. Korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen cenaze namazına yüzlerce kişi katılırken, Ahmet Eren için dua sesleri yankılandı. 

Çevresi tarafından güler yüzüyle ve neşesiyle tanındığı belirtilen Ahmet Eren Us, henüz 14 yaşındaydı ve liseye yeni geçmişti. Ahmet Eren'in sosyal medyadan yaptığı paylaşım ise yürekleri sızlattı.

Ahmet Eren'in ailesine ve tüm sevenlerine Haber46 Ailesi olarak baş sağlığı diliyoruz.

Haber: Furkan Çam