Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  Kahramanmaraş İl Merkezine uyuşturucu tacirleri ve sokak satıcılarına yönelik il  merkezinde gece yarısı  uyuşturucu operasyonu yapıldı.  Operasyonda Kahramanmaraş iline başka bir ilden yüklü miktar bonzai uyuşturucu madde getirdiği tespit edilen  iki şahıs adım adım takip edildi.  Şüpheliler yüklü miktar bonzai maddeyi henüz küçük paketlere ayıramadan ve piyasaya süremeden kıskıvrak yakalandı.
Operasyon, 28 Eylül 2017 günü saat 02.30'da Merkez Onikişubat ilçesinde yapıldı. Bir adresi ve adrese gelecek olan kisileri takip eden narkotik timleri diğer asayiş sube polisleriyle de birlikte hareket ederek, sivil polislerle şüphelileri hissettirmeden adım adım takip etti. Polisin hedef adresine yaklaşan 19 yaşındaki N.Ş. ve 20 yaşındaki S.T.  isimli şahısları adrese girdiği esnada suçüstü yakaladı. Evde yapılan aramada iki poşet halinde 162,42 gr bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, Şüphelilerden  N. Ş.'nin üzerinde 3 palet halinde 1, 15 gr bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
Bonzai uyuşturucu maddesini il dışından getirip, küçük paketler halinde piyasaya sürmeye ve gençleri zehirlemeye yönelen uyuşturucu tacirleri polisin günler süren titiz takibi sayesinde amaçlarına ulaşmadan yakalanmış oldu.
Gözaltına alınan iki şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.