Son 3 gün içerisinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylar, şehirde neler oluyor sorularını akıllara getirdi. İlk önce Suriye’den gelen toz bulutu, sonra edebiyatın Beyaz Kartalı Bahattin Karakoç’un yaşamını yitirmesi, otobüs kazasında 7 kişinin yaşamını yitirmesi Kahramanmaraşlı polisin görev yeri Mersin’de şehit olması, akıllara neler oluyor sorusunu getirdi.

Türkiye, Rahip Brunson’un ABD’ye iade edilmesine, Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda gazeteci Cemal Kaşıkcı’nın öldürüldüğü iddialarına konuşurken, Kahramanmaraş’ta son 3 gün içerisinde şehirde neler oluyor sorusu akıllara geliyor.

Suriye çöllerinden gelen toz bulutunun şehri etkisi altına almasının ardından, edebiyatın Beyaz Kartalı Bahattin Karakoç’un yaşamını yitirmesi, otobüs kazasında 7 kişinin yaşamını yitirmesi Kahramanmaraşlı polisin görev yeri Mersin’de şehit olması, akıllara neler oluyor sorusunu getirdi.

KAHRAMANMARAŞ’TA SON 3 GÜNDE NELER YAŞANDI?

SURİYE’DEN TOZ BULUTU

Kahramanmaraş’a Afrika ve yakın ülkelerde bulanan çöllerden geldiği tahmin edilen toz bulutu hakim oldu. Zaman zaman görüş mesafesini düşüren toz bulutu nedeniyle uzmanlar dışarıya çıkacak özellikle astım hastalarının maske takması konusunda uyarıda bulundu.

Haber 46 ekibinin görüntülediği toz bulutunun şehir merkezi başta olmak üzere tüm şehirde etkisinin olduğu gözlemlendi. Zaman zaman görüş mesafesine olumsuz yansıyan toz bulutunun, bir gün daha şehri etkisi altına alacağı bildirildi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, Suriye ve Güney Afrika üzerinden gelen toz bulutu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller başta olmak üzere Kahramanmaraş'ta da etkili oldu. Gece saatlerinde gelen toz bulutları, sabahın ilk saatleriyle birlikte şehrin üzerini kapladı.

Meteoroloji yetkilileri, rüzgar ve yağış olmaması nedeniyle toz bulutun yarın sabaha kadar Kahramanmaraş'ın üzerinde kalmasını beklediklerini kaydetti. Öte yandan, uzmanlar ise başta astım hastaları olmak üzere çocuklar ve hataların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

İŞ ADAMI BACAĞINDAN VURULDU

Kahramanmaraş’ta iş adamı Selahattin D., arkadaşını ziyaret etmeye gittiği esnada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. İş adamanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kaçan zanlının yakalanması için operasyon başladı.

15.10.2018 günü saat 08:40"da Aksu mahallesi Fatih Caddesinde 66 yaşındaki Selahaddin D.'ye kimliği meçhul bir kişi tabanca ile ateş ederek kaçtı. Hastaneye kaldırılan ve ayağından 1 isabet olan yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekipleri olayın şüpheli şahsı yakalamak için araştırma yapıyor. Olayın borç meselesinden dolayı gerçekleştiği düşünülüyor.

AĞIZ MÜNAKAŞASI CİNAYET İLE BİTTİ

Kahramanmaraş’ta birbirini tanıyan iki grubun araç ile trafikte seyrettiği esnada çıkan sözlü tartışma cinayet ile bitti. Alınan bilgilere göre olay Karacasu Mahallesi TOKİ konutları civarında meydana geldi. İddialara göre birbirini tanıyan iki grup, fabrikaların oradan geçtiği esnada sözlü tartışma yaşadı. Tartışmanın kavgaya dönmesi ile birlikte Yaşar A., bıçaklanarak yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Yaşar A., beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Olayla ilgisi olduğu öğrenilen 20 yaşındaki Sadi G., 23 yaşındaki Alaattin Y. ile 20 yaşındaki Mücahit E., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakaladı. Ayrıca şahısların kullandığı 33 DMT 48 plakalı beyaz renkli peugeot marka araçta polis ekiplerince bulundu. Öte yandan şüphelilerden fabrika işçisi Alaattin Y, bıçakla Yaşar A’yı yaraladığını itiraf etti.

ÜNLÜ ŞAİR BAHAETTİN KARAKOÇ HAYATINI KAYBETTİ

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı'na katılarak, dün kitaplarını imzalayan Karakoç, evde rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hastanenin kardiyoloji bölümüne tedavi altına alınan Karakoç, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Karakoç'un eğitimci oğlu Oğuz Karakoç, yaptığı açıklamada, babasını kaybettiklerini ve herkesten dua beklediklerini belirtti.

Türk şiirine ve halk müziğine "Mihriban" gibi birçok önemli eserleri kazandıran Abdürrahim Karakoç'un da kardeşi olan Bahaettin Karakoç için cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Şair Bahaettin Karakoç kimdir?

Kahramanmaraş'ta 1930'da doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneği'nce "Yılın Şairi" seçildi. Karakoç, 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi. Karakoç, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılıyor.

KATLİAM GİBİ KAZA

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelene otobüs kazasında ilk belirmelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Yaralıların kentteki ve ilçedeki çeşitli hastanelere getirildiği öğrenildi. Kenti yasa boğan olay, sabah saat 03:00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre bir yolcu firmasına ait otobüsün şoförünün sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı. Kahramanmaraş- Kayseri karayolunun Mehmet Bet Mahallesi mevkiinde meydana gelen olayda, Kayseri'den Kahramanmaraş'a gelen Çetiner Çetin (34) yönetimindeki, özel bir firmaya ait 55 JA 466 plakalı yolcu otobüsü, bir anda yoldan çıkarak, devrildi. Kazada 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı.

KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğünde çalışan Kahramanmaraşlı polis memuru 50 yaşındaki Ali Karapınar, geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu.

Alınan bilgilere göre, 93 yılında Özel Harekat kursuna katılan ve başarı gösteren Ali Karapınar, uzun müddet emniyet teşkilatında hizmet etti. En son tayini Mersin Özel Harekat Şubesine çıkan Karapınar, dün evden çıkıp şubeye geldiği esnada rahatsızlandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Karapınar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehidin evli olduğu 2 çocuğunun olduğu öğrenildi. Öte yandan şehidin kardeşinin de polis olduğu bilgisine ulaşılırken, Şehit Karapınar için Mersin’de resmi tören düzenleneceği, törenin ardından şehidin naaşının memleketi Kahramanmaraş’a geleceği öğrenildi.

Haber: Mustafa Kılınç