Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve meslekten ihraç edilen aralarında eski Afşin ilçe emniyet müdürü, komiser yardımcıları ve polislerin de bulunduğu 12'si tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu, tutuksuz tüm sanıklar ile avukatlar hazır bulundu.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından tanıklar dinlenildi.

Tanık B.N. (17) Afşin ilçesindeki sağlık lisesinde okuduğunu, ailesinin kent merkezinde oturduğu için Afşin'deki devlet yurdunda kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Sınav zamanı 2 gün arkadaşlarımın kaldığı evde kaldım. Evin cemaat evi olduğunu anlayınca, hemen polise başvurdum. Karakolda sorumlu müdür olmadığı için beni beklettiler. Daha sonra ilçe müdürü olduğunu öğrendiğim Turan Yüce geldi. Kendisine arkadaşların kaldığı evin cemaat evi olduğunu ve Fetullah Gülen'e ait kitap ve CD'lerin bulunduğunu belirttim. İlçe müdürü bana kendi isteğimle kaldığım için evle ilgili bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Tekrar o cemaat evinden eşyaları almaya gittiğimde Fetullah Gülen'e ait kitap ve CD'lerin kaldırıldığını gördüm. Bu olayın ardından Kahramanmaraş'taki ailemin yanına geldim. Bir süre sonra KahramanmaraşEmniyet Müdürlüğünde bu konuyla ilgili tekrar ifade verdim."

Tutuklu sanık eski emniyet müdürü Turan Yüce ise B.N'nin verdiği bilgilerin doğru olmadığını ileri sürerek, beyanlarını kabul etmedi. 

Diğer sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Ercan Özdemir, Mehmet Kaypak ve Muhammed Emin Alkış hakkında delil yetersizliğinden beraatleri, diğer sanıklar Turan Yüce, Fatih Dündar, Hasan Genç, Hasan Öztekin, İbrahim Demir, Mehmet Demir, Mehmet Aslan, Murat Bozkurt, Mustafa Bozkurt, Mustafa Palta, Osman Aksu, Rasim Dursun, Saffet Öztürk, Şeyma Aygün, Tamer Çelik, Vedat Ataç ve Veysel Aygün hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıl ile 7,5 yıl arasında hapis cezaları istendi.

Mahkeme heyeti, sanık Veysel Aygün'ün tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.