Antalya'da Aykut Çakal adlı genci öldürüp arabasını satmak için dublörlük yapan Suriye uyruklu karar duruşmasına çıktı. Mohammad Ghazı Jasem, ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası aldı.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da yaşayan Aykut Çakal, geçtiğimiz yıl 23 Kasım'da ortadan kayboldu. Çakal'ın İstanbul'da yaşayan yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

Olayın izini süren polis, Çakal'ın aracının Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir oto galeriye satıldığını belirledi. Satış işlemini inceleyen güvenlik güçleri, aracı satanın Çakal'ın arkadaşı Muhammet Karataş olduğunu belirlerken Karataş'ın yanında bulunan Suriye uyruklu bir kişinin de Çakal gibi davranarak adeta dublörlük yaptığını ortaya çıkardı.

Aykut Çakal'a benzeyen Mohammad Ghazı Jasem'e ulaşan polis, Jasem'i 28 Kasım'da Kepez'in Varsaklar mahallesinde bulunan evinde gözaltına aldı. 29 yaşındaki şüpheli Jasem, Aykut Çakal'ı otomobilini satıp parasını almak için Muhammet Karataş ile boğarak öldürdüklerini, cesedini de Varsak bölgesindeki ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti.

Jasem'in gösterdiği ormanlık alanda arama yapan polis, Çakal'ın el ve ayakları bağlı cesedini, toprağa gömülü buldu. Ekipler tarafından çıkartılan Çakal'ın cansız bedeni, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Şüphelilerin Aykut Çakal'a ait otomobili 83 bin liraya sattıkları saptandı. Bulunan otomobile el konuldu. Gözaltına alınan Jasem, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede 'kasten öldürme', 'yağma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı.

POLİSİ ŞEHİT ETTİ

Isparta, İzmir ve Hatay'a gittiği belirlenen diğer şüpheli Muhammet Karataş'ın, 3 Aralık'ta Kahramanmaraş'taki bir otelde olduğu ihbarı alındı. Otele kendisini gözaltına almaya gelen bir polis memurunu tabancayla şehit edip, 1 polisi de yaraladıktan sonra kaçan Muhammet Karataş, birkaç saat sonra kent merkezindeki bir av bayisine giderek mermi almak istedi. İhbar üzerine polis ekipleri de adrese baskın yaptı. Kaçmaya çalışan Karataş, 'dur' ihtarına uymayınca ateş açıldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karataş, ameliyata rağman yaşamını yitirdi.

İddianamede, cinayetin detaylarına yer verildi. Mohammad Ghazı Jasem ile ölen Muhammet Karataş'ın aynı iş yerinde bir müddet çalışmaları nedeniyle arkadaş oldukları belirtilen iddianamede, Karataş'ın aynı zamanda maktul Aykut Çakal'ın da çok yakın arkadaşı olduğuna dikkat çekildi.